torstai 15. tammikuuta 2015

#4 Hyvät ja huonot uutiset

Johan on taas pitkä aika viime kirjoituksesta ! Kuten arvata saattaa, paljon on taas ehtinyt tapahtumaan. Mistähän sitä nyt sitten aloittaisi...


Joulukuu sujui aika rauhallisissa merkeissä, milloin mistäkin syystä. Päätettiin alkukuusta antaa Bambille reilun viikon pituinen mietiskelyloma hyppäilyistä. Tosiaan marraskuussa ratsuttaja treenasi jätkän kanssa esteitä/kavaletteja kaksi kertaa viikossa, minä harjoittelin yksittäisiä maapuomeja käynnissä ja ravissa. Joulukuun puolivälissä onnistuin loukkaamaan polveni hiukan epätavallisessa tilanteessa. Olin kyykyssä ottamassa hevoselta suojia pois, ja hevonen ilmeisesti säikähti jotain ja teki nopean liikkeen sivulle. Jouduin äkisti väistämään, ja polvi vääntyi noustessani ylös. Ensimmäiset pari päivää koitin ratsastaa tuen kanssa, mutta polvi vaan kipeytyi ja turposi entisestään joten päätin pyytää ystävääni pojan selkään. Heillä sujui onneksi ihan kivasti, mutta kun pääsimme talliin, latasi hevonen potkun juuri tämän saman jalan reiteen. Potku oli niin kova, että jalalle varaaminen ei tullut kysymykseenkään, joten siinä ei auttanut kun lähteä Hyvinkään sairaalaan. Aluksi lääkäri epäili jopa reisiluun murtumaa, mutta onneksi sellaista ei löytynyt ! Ensimmäiseen viikkoon en pystynyt laskea jalkaa edes maahan, ja vahvojen kipulääkkeiden voimalla pystyin juuri ja juuri kävellä kepeillä. Sain lähetteen magneettikuviin, ja sieltä löytyi luukontuusiota sekä laajoja pehmytkudosvaurioita joiden parantumiseen menisi useita kuukausia. Bambi rokotettiin sitten tähän väliin, kun joutuisi kuitenkin lomailemaan pari viikkoa. Jos nyt jotain hyvää pitäisi näistä pikku takapakeista keksiä, niin tuli ainakin ihan sopivaan saumaan tämä, ja noin nuorelle teki kyllä varmasti hyvää vähän lomailla tähän väliin ja mietiskellä oppimiaan asioita :)

Näin edustavina oltiin jouluaattona :D
Silmät kiinni..


Samaa näköä ?






Nyt onneksi alkaa jalka olla paremmassa kondiksessa, ja selkäänkin olen jo takaisin kiivennyt. Sileällä B on tuntunut vähän epätasaiselta, ja pientä uhmaakin on ollut havaittavissa. Viime viikolla yksi ilta oltiin juuri ruuhka-aikaan täydessä maneesissa, Bambi sai sitten jonkun kohtauksen ja ihan täytenä yllätyksenä pukitti mut tonttiin...Virtaa pojalla on kyllä kun pienessä kylässä, mutta niinhän sitä pitää vähän nuoressa hevosessa ollakin ;)

Tiistaina meillä oli ensimmäinen estetunti, jossa mentiin aluksi pieniä tehtäviä, ja lopuksi pientä rataa. Radassa oli yhtä estettä lukuunottamatta kaikki jonkinlaisia erikoisesteitä. Portti poispäin muista hevosista aiheutti jokseenkin pieniä erimielisyyksiä, mutta parilla yrittämällä siitäkin selvittiin oikein hyvin, itse olisin vain saanut olla reilusti jämäkämpi! Jätkän hypyt ovat kyllä edelleen niin valtavia, että siellä selässä pysyminen on toisinaan pieni haaste...etenkin kun hyppy saattaa lähteä ihan mistä kohtaa vain ja ihan mihin suuntaan vain :D Bambi sai kuitenkin paljon kehuja mm. hienosta hypystä, ja olin itsekin tosi tyytyväinen hevoseen !





Ihanaa uutta vuotta kaikille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti