maanantai 14. syyskuuta 2015

#6 Kisadebyytti !

5.9. Pääsimme vihdoin Bambin kanssa aloittamaan kisauran tallimme omissa kilpailuissa ! Luokaksi valikoitui 40-50cm, joka tietysti Herra Liioittelijan mielestä oli paljon isompi...

Kilpailut oli aluksi tarkoitus järjestää ulkokentällä, mutta sateisen kelin takia kenttä oli niin märkä ettei siinä voinut hypätä. Tämä aiheutti meille vielä vähän lisähaastetta, koska B on aina maneesissa jännittyneempi. Todennäköisesti tämä johtuu siitä, että maneesi on aika kapea ja Bambin on suurine liikkeineen vaikeampi "mahtua" liikkumaan siellä. Tämä varmasti helpottaa, kunhan saamme ruunalle voimaa kokoamaan ja kantamaan itsensä paremmin. Bambi ei myöskään ollut hypännyt maneesissa kun viimeksi talvella, joten oletinkin että B jännittäisi varmasti esteitä normaalia enemmän.

Verryttely oli meidän osalta pientä sähläystä, Bambi kävi aika kuumana ja oli tosi jännittynyt. Molemmille verryttelyesteille, valkosiniselle pystylle sekä keltamustalle okserille se aluksi stoppasi. Päästiin niistä kuitenkin yli, joskin hieman liioitellusti. Radan ensimmäinen este oli tämä verryttelyesteenäkin toiminut sininen pysty, joka ylitettiin sitten tämän ansiosta ihan hyvin. Koska hyppy sujui hyvin, jatkoin laukassa seuraavalle esteelle joka oli myös verryttelyssä ylitetty keltamusta okseri. Käännös seuraavalle ruskealle pystylle sujui aika mielenkiintoisesti, taisimme olla Bambin kanssa menossa eri suuntiin :D Päästiin kuitenkin yli, ja siitä epämääräiset neljä askelta turkoosille okserille. Tämä kaareva linja oli Bambille ihan uusi tehtävä, ja okseri tuli aika äkkiä, mutta hienosti siitä kuitenkin selvisi ! Seuraava portti sujuvasti, ja siitä pitkä lähestyminen punaiselle pystylle. Seuraavassa kaarteessa en saanut ulkoapuja läpi, ja laukka rikkoutui. Jotain epämääräistä sähellystä ja kommunikaatiokatkosta missä askellajissa jatkaa. Nostin kuitenkin laukan lähestyessä keltamustaa okseria, mutta ylimääräisestä sähellyksestä johtuen mentiin ohi. Tämän olisi mahdollisesti voinut välttää, jos olisin jatkanut esteelle ravissa. Tästä viisastuneena lähestyin estettä uudelleen ravissa, Bambi nosti itse laukan paria askelta ennen estettä ja hyppy sujui ongelmitta. Viimeinen, jo tutuksi tullut pysty myös sujuvasti.

Kokonaisuudessaan olen tosi tyytyväinen hevoseen, se yllätti minut ja monta muuta ihan hyvällä ensimmäisellä kisasuorituksella. Itse olisin monessa kohdassa voinut ratsastaa tarkemmin, mutta ensi kerralla sitten paremmin :) Katsojille aiheutimme kuulemma ylimääräisiä sydämentykytyksiä, ja heitä taisikin jännittää enemmän kuin minua :D Alla olevassa videossa näkyy kaikki verryttelyhypyt, jonka jälkeen rata kokonaisuudessaan. Katsotaan jos päästäisiin vielä tässä syksyn aikana johonkin pikkukisoihin hakemaan rutiinia. :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti